Ofis Konteyner

Ofis Konteyner

Kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan konteynerler yarım yüzyılı aşkın süredir taşımacılık sektörüne hizmet etmektedirler. Temel bir ihtiyaçla başlayan konteynerlerini hikâyesi bölünerek ayrılan özel kullanım amaçlarına hizmet etmeye devam etmektedir. Ofis konteyner de bunlardan birisidir.

Konteyner Nedir?

Kullanım ihtiyaçlarının sektör gözetmeksizin artmaya başladığı gelişim dönemi olan bin dokuz yüz ellili yılların gelmesiyle taşımacılık sektöründe de pratik çözümlere ihtiyaç artmıştır. Dönemin gelişmekte olan ticari yapısı sayesinde de denizaşırı ülkelere ürün göndermeyi kolaylaştırabilecek, her türlü nakliye aracında rahatlıkla taşınabilecek ve içerinde bulunan ürünlerin zarar görmesine engel olacak çözümler üzerinde geliştirme çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmalar nihayetinde sonuç vermiş ve öncülleri başlarda sadece Amerikan ordusu tarafından kolay taşımacılık amacıyla üretilen ve kullanılan Konteynerler dünyada genel taşımacılık anlamında kullanılan standart bir taşıma malzemesi haline gelmişlerdir. Üretimlerinde taşınan malzemenin zarar görmesini engellemek amacıyla metal malzemeler kullanılmış, gelişen ve değişen zamanın gereksinimleri ile beraber farklı birçok materyal kullanılmaya başlanmıştır. Bugün soğutma sistemlerinin kullanıldığı konteynerle dahi taşımacılık yapılmaktadır. Sebze meyve ve balık gibi ürünleri üretip deniz aşırı ülkelere firmalar ürünlerini gemilerle gönderebilmekte ve gönderinin süresi boyunca ürünlerini taze şekilde saklayabilmektedirler.

Üretimi Nasıl Yapılır?

Kullanım amaçları baz alınarak üretildikleri hammaddeler değişmekle birlikte genellikle konteynerler ham hammadde olarak çelik sac levhaları ve alüminyum levhaları içerir. Ana gövde üzerine dört duvar ve üst kapak temel alınarak bileşimi yapılır. Dünya genelinde rahatlıkla her yede kullanılabilmesi açısından ISO standartları çerçevesinde yapılışını standart formatları sağlamak amacı ile belirli kriterler içinde tutulmuş olunan konteynerlerin ihtiyaç doğrultusunda hammaddeler değişerek üretilmesi konusunda herhangi bir standardizasyon yoktur. Demir levhaların genellikle yapı izolasyon malzemeleri kullanılarak yapılan üretimleri maliyeti düşürmek amacı ile kimi zaman bu malzemeler dahi kullanılmadan üretilir. Taşıma yapacağınız temel ürünlerde en boy gibi durumların yaratacağı sorunlardan kalınmak istiyorsanız tavanı çıkartılabilen konteynerler kullanmak ve yükleme sonrasında bu tavanları tekrar monte etmek mümkündür. Bu modelle daha çok ağır makine ya da sanayi parçaları üretilen limanlardan dünyanın diğer limanlarına taşımacılık yapılması amaçlanmıştır.

Konteyner Kullanımı Güvenli Mi?

Taşımacılık alanında konteyner kullanımı çeşitli lojistik argümanlarının içinde en çok tercih edilen yöntem haline gelmiştir. Sahip olduğunuz konteyneri yetkisiz kişilerin erişimini engellemek amacı ile kilit altına alabilirsiniz. Ayrıca zaten taşıma işlemlerini yapan ilgili firmalar da ürünlerin taşınması esnasında müşterilerine güvenlik hizmeti vermeye devam etmektedirler. Bu nedenle kullandığınız konteynerin güvenliğinden endişe etmeniz yersizdir.

Farklı Kullanım Amaçları

Konteynerler oldukça pratik yöntemlerle kullanılabildiği, taşıma kolaylığı, kurulum ve kullanım kolaylığı gibi konularda son derece pratik çözümler sundukları için sadece taşımacılıkta değil birçok sektörde kullanılmışlardır. Uygun maliyetleri açısından da özellikle geçici konaklama durumları için tercih sebebi olmuşlardır.

Konaklama Aracı Olarak Konteynerler

Konteynerler konaklama aracı olarak da günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır. Sadece düz bir zemin sağlanması yeterli olan geçici konteynerler sağlık açısından tercih sebebi oldukları gibi ayı zamanda kolay uygulanabilir tesisatlar sayesinde de tercih sebebi olmaktadırlar. Bugün üretilen ürünlerin tamamına yakın kısmında sıhhi tesisatın ve elektrik tesisatının var olduğunu bilmekteyiz. Tabi bu tesisatları teminde müşteri tercihleri de göz önünde tutulmaktadır. Banyo ve tuvaleti içerisinde yer alan konteynerler kurulacak alanda yapılacak çalışma sonrasında şehir şebekesine bağlanabilirler. Ne yazık ki ülkemizde son dönemlerde ve daha önceki yıllarda yaşanan, hepimizin dimağında derin yaralara sebep olmuş deprem olayları sonrasında evlerinden uzaklaşmak sorunda kalan insanlar devletin yardımları ile konteyner kentlerde hayatlarını devam ettirebilmektedirler. Kullanılan malzemelerin yalıtım da sağlaması özellikle şu an yaşamakta olduğumuz mevsim genelinin üzerinde seyreden soğuk havalarda depremzede ailelerin rahatlıkla konaklamasına imkân vermektedirler. Ayrıca konteynerler konaklama amacı ile kullanıldıklarında bir avantajı daha sunmaktadır. Deprem güvenliği konusunda üstü üstüne oyulmuş dikey yapılanmalı binaların aksine konteynerler sallansa da devrilmezler. Zaten yapı maddesi olarak kırılabilecek ve devrilebilecek bir malzemeden üretilmemiş olmaları çeşitli doğal afetlerle karşılaşılsa bile devrilen ya da yıkılan malzemeleri içermiyor oldukları için yaralanmalara sebebiyet vermezler.

Maliyetleri Yüksek Mi?

Konteynerler üretiminden monte edilmesine kadar geçen süreçte diğer yapı üretim tekniklerine göre çok üstün yönleri oldukları için genellikle çok uygun maliyete kullanıma sunulabilirler. Konteynerler modüler yapıda oldukları için kullanıldıkları alanlarda ihtiyaç durumlarına göre geliştirilebilirler. Üst üste eklenerek yeni konteynerle desteklenebilir ve faklı amaçlar için kullanılmaları sağlanabilmektedir. Tamamen modern tekniklerle üretimi yapılmış, ısı ve ses yalıtımı dâhil her türlü konforlu kullanım ihtiyaçlarını giderek şekilde tasarlanmış modeller dahi alışıla gelmiş yapı yöntemlerinin % 50 si kadar dahi tutmayacak bir maliyete sahiplerdir.

Ofis Konteyner Nedir?

Yaygın kullanımları git gide artan, kullanım alanlarına göre özelleşmeye devam eden konteynerler geçici çözüm olarak düşünülen ofis kullanımı yapılacak olan alanlarda özellikle son dönemlerde çok fazla tercih edilmeye başlanmışlardır. Tüm eski yöntemlerden ayrılan en büyük farklılığı ise taşınabiliyor oluşlarıdır. Ofis konteyner bir yerden bir yere taşınabilirken bina içerisinde yer alan bir ofis taşınamaz. Bir inşaat firmasının şantiyesinin olduğu alanda kısa süre kullanım için planlayacağı ve yapacağı ofisin yarısında daha az maliyete alınabilecek ofis konteyner işin bitiminde başka alana taşınarak rahatlıkla orada da kullanımına devam edebilir. Ya da kullanım ihtiyacının ortadan tamamen kalması durumlarında da iki seçenekle değerlendirilebilir. Bunlardan ilki ikinci el olarak satışının yapılması yöntemi de günden güne daha çok tercih edilmektedir, diğer yöntem ise kullanılan konteynerin başka alan taşınacak başka bir amaçla elden geçirildikten sonra tekrar kullanılması şeklinde olacaktır.

Tasarımı Nasıl Olmalı?

Öncelikle kullanılacak alan tespit edilmelidir Bu tespit yapıldıktan sonra alanın açık olması, çalışacak personelin sayısı gibi konularda dikkate alınarak tasarıma karar verilebilir. Ofis olarak kullanılacak olan konteynerler genel itibari ile ön kısımlarında açıklık olduğu için tek cepheleri tamamen camdan oluşan yapılar olarak dikkat çekerler. Bu uygulama ofise gelecek ziyaretçilerde estetik bir algıya sebep olur. Ayrıca mekânın iç aydınlanması bu geniş pencere açıklıkları sayesinde daha kolay yapılabilmektedir. Güneşi rahat alabilen bir bölgeye konumlandırılması da başka bir avantajı kullanmanıza, daha az bedel ödeyerek ısınmanıza sebep olur. Ofis konteyner zaten tasarımda kullanılacak taş yün gibi yalıtım malzemelerinin kullanılması ile çok kolay şekilde ısınabilecek, soğuyabilecektir. Mevcutta elde edilen durumu da koruyabilecektir. Yine kullanım ihtiyaçlarınıza göre birbirine eklenmiş bir kaç adet ofis konteyner kullanmanız merkezi bir noktada büyük bir ofis kullanmanızla aynı etkiye sebep olabilir. İhtiyaçlarınız ölçüsünde bizlerden hizmet alabilme olanağınız bulunuyor.