İso Yük Konteyner

İso Yük Konteyner

Yük konteynerleri sayesinde pek çok ürünü bir yerden başka bir yere transfer edebiliyorsunuz. Ama yük konteyneri denilince akla pek çok çeşit geliyor. Yani yük konteyneri oldukça geniş kapsamlı bir kavramdır. Oysa içerisinde pek çok fazla tür barındırmaktadır. Bu nedenle de Yük Konteyner Çeşitleri arasından hangisini seçmek gerektiğini araştırarak öğrenebileceğiniz gibi aynı zamanda da firmalar aracılığı ile de bilgi edinebiliyorsunuz. Ticari ilişkilerinizi daha da kuvvetlendirmek ve yüklerinizi tam söylediğiniz gibi güvenli bir şekilde ulaştırabilmek için mutlaka yük konteynerlerinden yararlanmalısınız. Ama taşımacılık şekline ve de taşınacak yüke göre de Yük Konteyner Çeşitleri değişkenlik gösterecektir, unutmamalısınız.

Konteynerlerin Çeşitleri ve işlevleri

Eğer bir konteynerin işlevleri hakkında bilgi sahibi değilseniz o zaman araştırma yapmalısınız. ya da aşağıdaki maddeleri okuyarak da Yük Konteyner Çeşitleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Standart konteynerler:Genel olarak bu konteynerler her türlü kuru yük taşımacılığında karşımıza çıkmaktadır. Bu konteynerlerin 4 adet uzunluk kriteri vardır ve siz bu 4 çeşit arasından işinize yarayacak olanı kolay bir şekilde seçebiliyorsunuz.
  • High Cube Konteyner:Bu konteyneri standart konteynerlerden ayıran en önemli özelliği boy olarak standart konteynerlerden daha uzun olmasıdır. Bu sayede ce daha büyük yüklerin taşımacılığında bu Yük Konteyner Çeşitleri kullanılmaktadır.
  • Open Ton Konteyner:Bu konteynerler de yapısal olarak standart konteynerler benzer ama tek farkı üstünün açık olmasıdır. Yani kapıdan sığmayan ya da kapıdan yük konulduğu zaman doğru bir yerleştirmeye el vermeyen ürünler bu açık tavandan içeriye yerleştirilir. Sonrasında da branda ile üzeri kapatılır.
  • Flatrack Konteyner:Bu konteynerlerin tabanı vardır. Aynı zamanda da iki yandan da kapatılır ama sonuç olarak taşınacak olan yükün sağı, solu ve üzeri açıkta kalır. Bu konteynerlerin üzerine yüklenen yükler, genellikle konteynerin üzerine monte edilir. Mesela mobil evler bu taşıma sistemi ile kolay bir şekilde taşınabilmektedir.
  • Platformlar:bu konteynerlerin sadece tabanının olduğunu söylemeliyiz. Yanları, önleri, arkaları ve üstleri açıktır. Çok ağır tonajlı olan ürünler bu tarz konteynerler ile bir yerden başka bir yere aktarılmaktadır.
  • Havalandırmalı Konteynerler:bu konteynerler içerisine hava girişine izin vermektedir. Özellikle de pek çok hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyan yüklerin taşınmasında tercih edilmektedir.
  • Soğutucu konteyner:Bu Yük Konteyner Çeşitleri sayesinde taze durması gereken ürünlerinizi kolay bir şekilde taşıyabiliyorsunuz. İçerisinde soğuk hava deposu olan ve yalıtımı tam olan bu sistem sayesinde meyve ve sebze taşıması ya da donmuş ürün taşıması çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır.
  • Dökme Yük Konteynerleri:Bu tarz konteynerlerin kapak yerlerinde dökme kapakları ve üstelerinde de 3 adet dolum, yükleme kapakları bulunmaktadır. özellikle de bir yerden başka bir yere tahıl gibi ürünler taşımak istiyorsanız bu tarz konteynerleri tercih etmelisiniz.

Anlayacağınız üzere birbirinden farklı Yük Konteyner Çeşitleri bulunuyor ve bu konteynerlerin de kullanım amaçları birbirinden farklılık gösteriyor. Bu standart boyutlarda olan konteynerler istediğiniz takdirde özel boyutlara da ulaşabiliyor. Bu nedenle de özel tasarım yapan konteyner firmaları ile anlaşmanız ve ihtiyaç büyüklüklerinizi ve taşıyacağınız yüklerinizi de bu firmaya bildirmelisiniz. Emin olun taşıyacağınız yüke göre bir konteyner tercih etmek hem zamandan hem de paradan kazanmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın tek seferde ne kadar fazla yükü güvenli bir şekilde gideceği yere iletirseniz o kadar karlı çıkarsınız. Bu nedenle de konteyner seçimi yapmadan önce iyi bir istatistik çıkarmalı ve bu verilere göre hareket etmelisiniz.

Uluslararası standartlara sahip taşıma ve muhafaza etme gerecidir. Taşımacılık sistemi içinde verimli, güvenli ve hasarsız bir şekilde malzeme taşıması için üretilmiş sandık biçiminde uzun yıllar kullanılabilen sağlam taşıma kutularına verilen isim ISO Konteyneridir. Ürününü taşırken korumak isteyen müşteriler tarafından oldukça tercih edilen bir sitemdir. ISO Konteyneri ürün özelliğiyle ihtiyacınıza yönelik değişik seçenekleri vardır.

Transfer hizmetlerinde son yılların getirdiği yeniliklerle konteyner taşıma, maliyetleri düşürmüştür. Çuvallara konulan ürünler, bazen de farklı malzemelerden yapılmış büyük hacimli kutulardan yararlanılarak, gemilere, yük vagonlarına doldurulurdu. Ancak bu durum ciddi bir emek ve zaman kaybına neden olurdu. Üstelik hem taşınan malın hem de işçinin güvenliği göz ardı edilirdi. Güvenlik, bir ürünün istenen zamanda istenen yerde olması ve aynı zamanda da zarar görmeden taşınması için ISO Konteyneri sistemi kullanılmaya başlamıştır. Bu sitemin kullanılmaya başlaması oldukça yeni sayılır. Talepler doğrultusunda gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu talepler müşteriden veya doğrudan, büyük taşıma firmalarının yaptıkları işte kaliteyi artırmak için kendilerinden de gelebilmektedir. Ürün transfer maliyetini düşüren her uygulama, söz konusu lojistik firmalarının önceliği haline gelmiştir.

Yüksek kaliteli çelik madde kullanılarak üretilen ISO Konteyneri, paslanmaya karşı da dayanıklı olması sebebiyle en çok tercih edilen taşıma sistemlerindendir. Bu konteyner çeşitlerinin hemen hepsinin yan plakalarda, köşe, orta ve kenar kısımlarda malzeme kalitesi her yerde aynıdır. Kesinlikle incelme ya da kalınlaşma söz konusu yapmazlar. Döküm aşaması profesyonel bir ekip tarafından yönetilerek yapıldığından oldukça güvenilir bir sistemdir. Sağlamlığı açısından yüksek bir malzeme olmasından dolayı beton, demir ve ahşaba göre çok daha kalitelidir. Dökümü öncesinde tasarımı ustalıkla yapılmıştır ve bu sayede montajı kolayca yapılabilen bir sistemedir. Genelde çelik malzemeden yapılan ISO Konteyneri çevre etkilere ve kimyasal etkilere, dış yüzeyinde olduğu kadar iç yüzeyinde de dayanıklı olduğunu söylemek isterim. Zemininde sürtünmelere karşı bir nevi tedbir olarak ahşap ve kalastan yapılmış takviye malzemeler kullanılmaktadır. Böylece ISO Konteyneri zemininde ve yan yüzeylerinde çökmeler meydana gelmez. Ürün bu sağlam yapısı ile kullanımındaki kolaylık ve güvenilirlik çok önemli özelliklerindendir.

Konteyner çeşitlilik anlamında bir çok sektörün ihtiyacını karşılayan çelik,alüminyum vb.den yapılan prefakrik yapıların bir bütünüdür. Prefabrik yaplara benzeyen bu ürünler birçok şekilde imal edilebilir ve lojistik sektöründe farklı ihtiyaclara göre tasarlanabilir.

Genel olarak taze sebze ,et ürünleri gibi çabuk bozulabilecek mallardan, kahve, tahıl vb.ye değin birçok değişik malı ülkeden ülkeye ya da kentten kente taşımada günümüzde kullanılan kilitlenip mühürlenebilen yapılardır. Ülkemizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca konteynerlere ilişkin bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınması amacıyla geliştirilen "Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirilmiştir.

Tüm konteyrelirimiz ;

Özel tasarımlı kaynaksız yapı teknolojisi ve yüksek standartta galvaniz yapı teknolojosi ile üretilir. Bu şekilde çevre dostu olmasıyla birlikte çok uzun ömürlü olmasını sağlarız.Saedece dış cephelerde değil görünen hatta görünmeyen tüm detaylarımız da 1. kalite galvaniz sac ve çelik kullanılır. Bu sayede ürünlerimizde korozyon (paslanma) olmaz.

Yük Konteyner

Yük konteynerleri ticari yük konteyneri ve ISO yük konteynerleri tipi şeklinde bilinir ve iki şekilde sınıflandırılır. Bu şekilde üretilen konteynerler uluslar arası ve şehirler arası taşımacılıkta kulllanılmaktadır. ISO yük konteynerlerinin dış yüzeyleri çelikten yapılmasıyla birlikte içlerinde de en kaliteli ürünler kullanılmalıdır. Aksi takdir de dış etkilerden yani darbeler,sasıntılardan taşınacak yüklerin zarar görmesi oldukça muhtemeldir. Bunun için ISO yük konteynerleri Avrupa standartlarında üretilir. Özellikle kara taşımacılığında tır,kamyon,tren ve hava taşımacılığında uçak deniz taşımacılığında ise bilidiği üzere gemilerde konteyner kullanılmaktadır. ISO konteyner ölçüleri standart olarak ortalama şu şekildedir.

20'ST

İç Kapı Açma Tara Kapasite cbm Kapasite

Uzunluk 5,919 m. Genişlik 2, 286 m. 1,900 kg 33,0 cbm 22.100 kg

Genişlik 2,340 m. Yüksekliği 2,278 m. 4,189 lbs. 1,165 cu ft 48.721 lbs

Yüksekliği 2,380 m